"Зелена страховка" - що саме мають на увазі клієнти?

Страхування зʼявилось достатньо давно і вже не одне покоління використовує різні продукти страхування в своєму повсякденному житті. Наприклад, страхування авто чи медична страховка за кордон є невідʼємним видом страхування для багатьох. Але давайте розберемо, хто та чому називає страховку "Зеленою" та про який вид страхування йдеться?

Невелика передісторія щодо автомобільного страхування

Насправді, електронні страховки увійшли в обіхід дуже нещодавно, відносно звичайно, але нещодавно. Наприклад, автоцивілка стала електронною у 2018 році, а Зелена карта (або як дехто любить казати "Грін карта") лише у 2022 році, як результат міграції через початок повномасштабного вторгнення в Україну. Люди вимушені були виїжджати за кордон, але змоги потрапити в офіси страхових, звичайно, не було. 

Ці зміни позитивно вплинули на зручність оформлення та можливості, бо саме електронну версію страховки українці можуть купувати, знаходячись за кордоном.

"Зелена страховка" очима клієнтів

Люди, які щойно сіли за кермо, скоріш за все не розуміють чому саме в пошуку гугл автомобільні страховки шукають за запитом: “зелена страховка". Але ті, хто застав ще паперові версії ОСЦПВ та Зеленої карти точно знають про які страхові продукти йдеться.

А відповіддю на питання всієї статті є обидві автостраховки, бо кожен для себе сформулював уявлення про вигляд поліса і точно знає для себе, що ж він шукає - страхування по Україні чи для поїздок за кордоном. Але в той же час гугл не знає точно, клієнт має на увазі автоцивілку чи Зелену карту, ось чому:

  1. Зелена карта у паперовому вигляді дійсно виглядала як насичено зелена. Це й було знаком для багатьох просити саме зелену страховку.

  2. Автоцивілка також у паперовому варіанті мала зелений відтінок. Люди, які не виїжджали за кордон на авто, але користувались внутрішніми страховками точно знали, що за запитом зеленої страховки вони мали отримати саме пропозиції з автоцивілки.

Чи використовується цей термін сьогодні?

Так, звичайно, і більше того, він буде використовуватись до тих пір, поки люди зовсім не забудуть про існування колишніх паперових варіантів. Тому гугл має вчитись :) І показувати різні варіанти для кожної людини згідно її уявлень.

Але щоб Ви не шукали, і щоб Ви не уявляли, завжди є наша підтримка, яка зможе допомогти обрати саме той варіант, що підходить Вашим потребам. Завжди раді кожному клієнту!