Штраф за страховку - відсутність на момент зупинки

Багато українців забувають про обовʼязкову страховку автомобіля одразу після її оформлення. Зробити собі нагадування або запамʼятати дату закінчення цієї страховки можуть (або хочуть) далеко не всі, що призводить до прострочення дії страхового полісу.

Який штраф за відсутність автоцивілки?

У 2024 році сума штрафа не змінилась й складає 850 грн. Але якщо встигнути сплатити впродовж 15 днів з моменту виписування штрафу, то витрати складуть 425 грн.

Знаходяться люди, які кажуть, що це невеликі кошти і взагалі дешевше деколи сплачувати штраф, ніж купувати страховку. Але тут ми аргументуємо протилежне.

Чому дешевше купити страховку аніж сплатити штраф?

Вартість страховки для великих міст та ще й з великим обʼємом двигуна, а ще й з нульовою франшизою дійсно буде досить великою. Але, по-перше, на нашому сайті можна знайти недорогі пропозиції навіть за таких умов, а по-друге, штраф за страховку доведеться сплачувати досить часто.

Переваги страховки перед постійною сплатою штрафу:

  1. Страховка захищає фінансові витрати у випадку ДТП з Вашої вини

  2. Вартість страховки досить незначна в порівнянні з можливою виплатою

  3. Страховку потрібно гарантовано купити 1 раз на рік, в той час, як штраф можна сплачувати хоч щодня. Звісно при поганій кармі :)

  4. Наявність страховки показує відповідальні якості власника поліса

Чи є категорії людей, що можуть їздити без страховки?

Так, звичайно, Законом України “Про ОСЦПВ” передбачені чіткі категорії людей, що можуть бути звільнені від страхування й не будуть сплачувати штраф за відсутність страховки на авто, а саме:

  • Люди з інвалідністю

  • Учасники бойових дій

Не забувайте, що наявність страховки не лише є обовʼязковою, а ще й захищає Вас від можливих витрат. Адже від проблем не застрахуєшся