Що таке страховий поліс?

Страховий поліс - це документ, що включає в себе усі найважливіші умови страхового Договору, дані страхувальника та іншу інформацію, в тому числі й про страхову компанію.

На сайті KIRINS після успішної покупки страхового продукту на вказаний email надсилається страховий поліс, який може бути предʼявлено за вимогою.

Що в себе включає страховий поліс?

В залежності від страхового продукту вид та текст цього документу може бути різним, але є перелік основних пунктів, які обовʼязково мають бути в страховому полісі:

  • Номер договору

  • ПІБ страхувальника

  • Паспортні дані страхувальника

  • Основні умови договору

Також деякі продукти страхування в полісі мають наступні пункти:

  • Територія покриття

  • Страхова сума

  • Франшиза

Чим відрізняється страховий поліс від страхового договору?

Основною відмінністю страхового полісу від страхового договору є повнота розкриття умов страхування. В страховому полісі зазвичай вказані найголовніші умови згідно яких діє страховка. В той час, як страховий договір обовʼязково має включати в себе повний текст усіх умов страхування.

Страховий договір завжди має описувати вид страхування, які є виключення при страховому випадку, а також що є страховим випадком.

Що необхідно робити перед заключенням договору зі страховою компанією?

В Україні існують як обовʼязкові так і добровільні види страхування. Якщо казати про обовʼязкові види, то зазвичай умови таких договорів регулюються Законами України. Наприклад, автоцивілка регулюється Законом України “Про обовʼязкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” і умови однакові для всіх страхових компаній України.

Добровільні види страхування можуть бути дуже різними та залежать від певної страхової компанії. Перед заключенням договору страхування завжди читайте умови та виключення зі страхового випадку.