ОСЦПВ - як розшифровується?

Автоцивілка (ОСЦПВ) - обов'язкова страховка транспортних засобів в Україні. Маи діючий поліс має кожен водій, так само як техпаспорт або водійське посвідчення. Часто виникає питання як правильно розшифрувати цю абревіатуру.   

ОСЦПВ - розшифровка

ОСЦПВ - це абревіатура, яка розшифровується як “Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності”. Тобто ОСЦПВ, а частіше Автоцивілка, - це страховка на автомобіль. 

Повна назва даного виду страхування є досить довгою та складною, тож почали використовувати зручні синоніми “Автостраховка”, “Автоцивілка” та ін. навіть офіційні страховики. 

Автострахування потребується відповідно до чинного законодавства, тож відсутність полісу - це адміністративне правопорушення, яке карається штрафом від правоохоронців. 

Навіщо потрібна Автоцивілка?

Але навіть якщо можливість штрафу Вас не  мотивує на оформлення страхового полісу на авто, варто зазначити, що цей поліс може зберегти від можливих значних витрат. Отже, при настанні ДТП за Вашої провини страхова компанія покриє збитки третьої особи на суму, відповідно за полісом. На момент 2024 року актуальними є такі страхові ліміти:

  1. 130 тис. грн на майно 

  2. 260 тис. грн на життя та здоров‘я

Звісно, у Вас є можливість розширити страхові суми, оформивши поліс ДГО, а якщо зробити це на нашій платформі - Ви ще й зможете порівняти пропозиції та отримати вчасне нагадування про необхідність подовження!