Як отримати довідку за безаварійний стаж водіння?

З початком війни багато українців вимушено покинули країну та досі перебувають за кордоном. Звичайно більшість людей купують Зелену карту на авто з українською реєстрацією, але є випадки коли людина не може або не хоче купувати Зелену карту. І в такому разі намагається купити “місцеву” страховку в країні перебування. Для економії коштів клієнт намагається довести, що в нього не було страхових випадків за останній час.

Для чого людям необхідна довідка за безаварійне керування?

Вартість страхових послуг в Європі вища ніж в Україні. Більш того, в Європі є коефіцієнт за аварійне водіння або для клієнтів “без страхової історії”. Коли українці потребують в страхуванні свого авто за кордоном, вони одразу намагаються отримати довідку про безаварійне керування в Україні.

Завдяки цій довідці іноземна страхова компанія може створити історію, в якій у людини не буде страхових випадків за останні 3 роки. Це дає можливість дешевше придбати страховку в певній країні.

Хто може отримати довідку за безаварійне водіння?

Отримати довідку можна у випадку:

  1. Людина мала діючі страхові поліси від української страхової компанії на свій автомобіль

  2. За діючими договорами страхування не було жодного страхового випадку

При отриманні довідки у багатьох людей виникають питання, бо далеко не кожен купував страховий поліс в одній і тій самій компанії за останні 3 роки. Тому людині потрібно звертатись в кожну компанію окремо і отримувати цю довідку за різні періоди. Але зараз вже є рішення! Вся інформація по страховим випадкам зберігається в єдиній системі МТСБУ і теперь для отримання документа є можливість звернутись лише в одну компанію.

Як отримати довідку онлайн в МТСБУ?

Ми створили повну інструкцію по отриманню цієї довідки онлайн. Пройдіть кілька простих кроків для самостійного отримання довідки від МТСБУ.

  1. Передіть в офіційний телеграм чат МТСБУ: @MTSBUagent_bot

  1. Розпочніть діалог натиснувши “Start” або написавши “/start”

  2. Оберіть “Інші питання” в меню

  1. Оберіть пункт меню “Отримання довідки про безаварійний стаж водіння для закордонної компанії”

  1. В результаті Ви отримаєте всю необхідну інформацію для подання заяви в МТСБУ для отримання довідки.

  1. За необхідності Ви можете звʼязатись з оператором МТСБУ в цьому ж чаті для уточнення деталей.

  2. Відправте заяву на email: [email protected]

Будьте уважні, зазвичай МТСБУ відповідають впродовж 3-х робочих днів.

Як заповнити заяву на отримання довідки?

Заяву для отримання довідки необхідно заповнити “від руки” або надрукувати на комп'ютері в довільній формі. Важливо, щоб заява була підписана згідно вимог затвердження документів (підпис та ПІБ). В іншому разі МТСБУ відхилить заяву через анонімність.

Важливо! Заяву потрібно заповнювати від імені тієї людини, на яку буде видаватись ця довідка. Це може бути важливо для іноземної страхової компанії.