Чи потрібна страховка для виїзду за кордон?

Незалежно від мети Вашої подорожі - у відпустку, з благодійною метою, у справах роботи чи як біженець - мати поліс туристичного страхування необхідно кожному.

Чи потрібна страховка для виїзду за кордон під час війни?

У перші місяці повномасштабної війни деякі країни надавали страхування українцям, полегшували перетин кордону, а також не звертали увагу на певні моменти. У лютому 2024 року медичну страховку також не перевіряють у кожного, хто виїжджає, але мати поліс необхідно. Давайте розберемося чому:

  1. По-перше, це обов’язково відповідно до Закону України “Про туризм”. Передбачено наявність медичного страхового полісу для всіх, хто перетинає кордон. Прикордонники будь-якої країни вправі вимагати його від туристів.

  2. По-друге, це питання особистої безпеки. Будь-яке звернення до лікаря починається з питання: “Надайте Ваш поліс страхування”. Отже, без нього Ви потрапите в кілометрову чергу і не скрізь навіть отримаєте належне лікування.

  3. Також важливо зазначити, що страховка - це уникнення зайвих фінансових витрат. Отримання якісних медичних послуг за кордоном передбачає великі суми коштів, передайте цю відповідальність на страхову компанію.

Страховка для виїзду за кордон: якою має бути?

Страховка для виїзду за кордон по біометричному паспорту або “по безвізу” має багато варіантів цін. Це залежить від таких параметрів:

  • вік туриста (діти та люди похилого віку зазвичай отримують послуги страхування дорожче через іншу категорію ризику)

  • тривалість поїздки (довші подорожі коштують дорожче) 

  • країни (є різні групи країн, ціна залежить від вартості медичних послуг та інших факторів)

  • наявність франшизи (поліс без франшизи коштує дорожче)

  • мета поїздки (ризиковий відпочинок підвищує вартість полісу)

Розрахувати актуальну вартість для Вашої поїздки можна в нашому онлайн калькуляторі.

Страховка для візи в Польщу

Одним из самых популярных направлений поездки украинцев является Польша. Для получения визы всегда требуют страховку в Польшу, которая является особой и оформляется отдельно.