Страхування квартири у Харкові – поспішайте застрахувати!

У кожного з нас є якесь житло і багато за нього переживають, поки знаходяться на роботі. І це цілком природно. Далі в статті мова піде про страхування майна, конкретно про страхування квартири в Харкові. 

Навіщо страхувати квартиру?

Багато хто задає собі це питання. Адже кожен день проходить без неприємностей і квартира залишається цілою, і навіть сусіди хороші. Що може статися з нею? Про це думають тільки ті, хто ще не потрапляв в неприємні ситуації. Адже ті люди, у яких траплялася якась біда, будуть страхувати все своє майно до кінця днів. Так навіщо чекати події? Подумайте заздалегідь. Вартість страховки квартири в Харкові дуже низька. Це все через те що подібні страхові події відбуваються набагато рідше, ніж автокатастрофи. 

Краще себе убезпечити заздалегідь, і не переживати про майбутнє.

Що підлягає страхуванню?

Так, як квартира - це не просто коробка, то страхувати потрібно і домашнє майно (телевізор, холодильник, диван). 

Ітак, страхується: 

  • Конструкція квартири; 

  • Оздоблення (ремонт) та обладнання квартири; 

  • Домашнє майно, що перебуває в квартирі, що належить до таких груп: меблі і предмети інтер'єру, побутова електротехніка, особисті речі; 

  • Цінні речі (хутряні вироби, бібліотеки, зброя, твори мистецтва). 

Від чого захищає страховка квартири?

Існує 2 опції страхування квартири:

  1. «Майно»:

  • Вогонь: пожежа, удар блискавки, вибух газу, падіння пілотованих літальних об'єктів; 

  • Стихійні явища; 

  • Пошкодження водою, в тому числі з водопровідних, каналізаційних і опалювальних систем; 

  • Наїзд на застраховане майно наземних транспортних засобів; 

  • Протиправні дії третіх осіб: крадіжка, грабіж, розбій, умисне знищення або пошкодження майна (в т.ч. підпал). 

  1. «Відповідальний сусід» – завдання шкоди життю, здоров'ю та/або майну третіх осіб внаслідок Пожежі, Вибуху газу, Затоплення. Іншими словами, ви страхуєте себе від зайвих витрат у разі непередбаченої ситуації з сусідами з вашої вини. Наприклад, при затопленні сусідів. 

Яка ціна страхування квартири в Харкові?

Ціна страховки відносно невелика. За страхування квартири ви заплатите 0,3% від вартості страховки. За майно – 0,51 TP2T. А «Відповідальний сусід» коштуватиме 0,63% від тієї суми, яку ви оберете. 

Наприклад, ваша квартира оцінюється в 300 000 грн, майно в 100 000 грн і «Відповідальний сусід» в 100 000 грн. Така страховка буде коштувати всього 1800 грн. Тобто за квартиру в 400 000 грн. і 100 000 грн. на непередбачене затоплення сусідів, вартість страховки буде всього 1800 грн.